2017. június 25. vasárnap, Vilmos napja van.
Fiók létrehozása
Jótékonysági koncertet szervez február 28-án este 8 órától Marosvásárhelyen a Woof4Cash...
[ Tappancs ]
A kisállattartás felelősségteljes döntés, hiszen olyan kis lény tartozik majd hozzá a...
[ Tappancs ]
Azt is mondhatnánk, hogy az utóbbi években muffin bumm volt. Nem emlékszem húsz éve, hogy mi...
[ LanGuszta ]
Lassan itt a karácsony, és ilyenkor előszeretettel fogyasztunk olyan süteményeket, amiben a...
[ LanGuszta ]
Foci vb az MTV-n: 64 mérkõzés élõben, HD minõségben
Írta: Bölöni Bálint    2010. április 23.
A világbajnokság minden mérkõzését élõben közvetíti a Magyar Televízió. A köztévé ötfõs kommentátorcsapatot állított össze a vb-re, akik nemcsak a mérkõzésekrõl, hanem videoblogon keresztül a kulisszatitkokról is beszámolnak a dél-afrikai helyszínekrõl.

{mosbanner:id=29}

Napi 10 órában foglalkozik a Magyar Televízió a 19. Labdarúgó világbajnokság június 11. és július 11. közötti eseményeivel. A sportág legrangosabb viadalának mind a 64 mérkõzése látható lesz az MTV képernyõjén, a Telesport közvetítései esetében már megszokott HD minõségben. A mérkõzések 13.30-kor, 16.00-kor, és 20.30-kor kezdõdnek a csoportkör idején, de nem maradnak le a meccsekrõl azok sem, akik még nem lesznek televízió közelben a délutáni közvetítések idején: az interneten, a www.telesport.hu oldalon minden összecsapást élõben követhetnek az érdeklõdõk. „Ez az egy hónap nemcsak a fociról szól, hanem Dél-Afrikáról is, ezért az MTV Híradójának kétfõs ministábja, Al Ghaoui Hesna és Vizi Attila tudósít majd a rajongók százmillióit lázba hozó esemény helyszínérõl” – mondta el Medveczky Balázs, az MTV alelnöke a köztelevízió budapesti sajtótájékoztatóján április 23-án, pénteken.

Foci vb az MTV-n: 64 mérkõzés élõben, HD minõségben

Schulek Csaba, a Magyar Televízió sport fõszerkesztõje bemutatta a kommentátorok nemzeti válogatottját: Gundel Takács Gábor, Egri Viktor, Somos Ákos és Somos Zoltán mellé Faragó Richard csatlakozik. Az öt sportriporter nemcsak a mérkõzésekrõl tudósít, a vb elõtt és alatt videoblogban számolnak be utazásuk izgalmas pillanatairól, a rangadó helyszínérõl és kulisszatitkairól. A riporterek a saját minikameráikkal készített szubjektív videókat azonnal elérhetõvé teszik a világhálón. A focirajongók a népszerû közösségi portálon, a Facebookon és a rövid bejegyzéseket továbbító Twitteren is követhetik a világbajnokság eseményeit: a Telesport.hu legfrissebb híreit, exkluzív videókat és más érdekességeket.

Ahogyan a labdarúgó Európa-bajnokság mérkõzéseit, az MTV a világbajnokságot is elemzõ, értékelõ adások keretébe illeszti. A stúdióban már a kezdõ sípszó elõtt fél órával indul a felvezetés. A helyszínen tartózkodó kommentátorok minden alkalommal élõben jelentkeznek a mérkõzések elõtt a stadionból, hogy megosszák a nézõkkel a legfrissebb híreket. „A szünetekben és a mérkõzések után a stúdióé a szó, Magyarországon új stílusú, a sportbárok hangulatát idézõ értékelés, beszélgetés foglalja keretbe a találkozókat. A mûsorvezetõk, Mérei Andrea, Somogyi Diána, illetve Zelinka Ildikó mellett a Telesport szakriporterei, meglepetés sztárvendégek, valamint labdarúgó szakértõk foglalnak majd helyet. Estérõl estére Mészöly Géza, Bánfi János, Sallói István és Bognár György elemzi a látottakat” – jelentette be Schulek Csaba.

A www.telesport.hu oldalon a világbajnokságok történetében elõször valamennyi mérkõzés kiváló minõségben, élõben lesz látható és bármikor visszanézhetõ az MTV Videotárából. A népszerû sportoldal nemcsak folyamatosan frissülõ hírportálként üzemel a vb ideje alatt, hanem a játékosokról, csapatokról, játékvezetõkrõl összeállított vb-adatbázist és a világbajnokság történetének legjobb góljait bemutató videókat is böngészhetik a focirajongók.

Gundel Takács Gábor, az MTV mûsorvezetõje 1998-ban közvetített utoljára foci vb-rõl. „Három éve tértem vissza a Magyar Televízióhoz, ez a mostani közvetítés pedig egy újabb visszatérés a gyökerekhez. Nekem a labdarúgó vb egyet jelent a Magyar Televízióval, és 12 évig vártam arra, hogy újra átélhessem ezt a semmihez nem hasonlítható érzést. Azt, hogy nálunk van a labda.”

Hasonlóan érez Egri Viktor is, aki 2008-ban az Európa Bajnokság döntõjét közvetítette: „2002-ben a vb-n csak csendben ültünk Faragó Ricsivel a kommentátorállásban, és csodáltuk Knézy Jenõt. Imádom a focit, és nagyszerû dolog EB-t és BL-t közvetíteni, de számomra a világbajnokság a csúcs, ez maga a labdarúgás.” A Magyar Televízió sportos ikrei is Dél-Afrikába indulnak 45 nap múlva. Somos Ákosnak ez lesz élete elsõ foci vb-je. „Tudom, hogy ez a lehetõség még a legszerencsésebb kommentátoroknak is ritkán adatik meg. Így én legalább annyira vagyok kíváncsi, mint boldog.” Fivére, Somos Zoltán hozzáteszi: „16 éves voltam a mexikói vb idején, most negyven vagyok. Akkor nem gondoltam volna, hogy én elõbb fogok a vb-re kijutni, mint a magyar válogatott.”

Faragó Richard évekig volt az MTV munkatársa, most a labdarúgó vb miatt újra visszatér a köztévé képernyõjére. „Én már tudom ki lesz a gyõztes. Kétszer vettem részt eddig vb-n, és mindkét alkalommal Brazília nyert. Nyugodtan lehet fogadni – állítja a népszerû sportriporter.
 

Kakukk melléklet

Pályázat PályázatVideó Videó
Nyerj NyerjLetöltés Letöltés
Partnerek: