2017. június 24. szombat, Iván napja van.
Fiók létrehozása
Jótékonysági koncertet szervez február 28-án este 8 órától Marosvásárhelyen a Woof4Cash...
[ Tappancs ]
A kisállattartás felelősségteljes döntés, hiszen olyan kis lény tartozik majd hozzá a...
[ Tappancs ]
Azt is mondhatnánk, hogy az utóbbi években muffin bumm volt. Nem emlékszem húsz éve, hogy mi...
[ LanGuszta ]
Lassan itt a karácsony, és ilyenkor előszeretettel fogyasztunk olyan süteményeket, amiben a...
[ LanGuszta ]
Már óriási a nyüzsgés az olimpiai faluban
Írta: MTI    2012. július 26.


A pénteki megnyitó előtt már óriási a nyüzsgés az olimpiai faluban, a sportolók és kísérőik nagy része megérkezett a XXX. londoni nyári játékokra, így az utcákon a résztvevők színes kavalkádja fogadja a látogatókat.

Az utóbbi ötkarikás eseményekhez viszonyítva a mostani falu kompaktabb, “mindössze” 36 hektáron terül el, de mindennel ellátja a lakóit, amire szükségük lehet. A körülbelül 16 ezer vendéget 2818 apartmanban, összesen több mint 250 ezer négyzetméteren helyezték el, s egy-egy hálószoba maximum kétszemélyes. Az egyszerű berendezésű lakásokba többek között mintegy 16 ezer ágyat, 9 ezer szekrényt, 11 ezer kanapét és 22 ezer párnát szállítottak.

A magyar küldöttség a románokkal egy épületben lakik, közvetlenül a falu bejáratával szemben, s ezt már messziről látni, a feljebb lévő szintek erkélyeit ugyanis a piros-fehér-zöld lobogó díszíti. A sportolók valamennyi szolgáltatást, így a központi étkezdét, a fitnesztermeket, a játéktermet és a tetszetős, ápolt parkokat is könnyen, néhány perces sétával elérhetik.

A központi étkezde inkább hangárra, mint étteremre emlékeztet. A bejárattól ameddig a szem ellát, különböző kontinensek, országok ételeit kínálják a versenyzőknek, azaz mindenki találhat fogára valót. A 24 órán át nyitva tartó létesítményben egyszerre ötezren csillapíthatják éhségüket, s a gyors kiszolgálásnak köszönhetően sorban állni sem kell. A szervezők tájékoztatása szerint a játékok ideje alatt többek között 25 ezer kiló kenyér, 232 tonna burgonya, 75 ezer liter tej, valamint 330 tonna gyümölcs és zöldség fogy majd a faluban.

A fitnesztermek a legmodernebb eszközökkel felszereltek, az úgynevezett pihenőteremben, a The Globe-ban pedig többféle szórakozási lehetőség – billiárd, videó- és társasjátékok, könyvek, újságok – várja a versenyzőket.

Forrás: MTI, Fotó: Anthony Charlton

 

Kakukk melléklet

Pályázat PályázatVideó Videó
Nyerj NyerjLetöltés Letöltés
Partnerek: