2017. június 24. szombat, Iván napja van.
Fiók létrehozása
Jótékonysági koncertet szervez február 28-án este 8 órától Marosvásárhelyen a Woof4Cash...
[ Tappancs ]
A kisállattartás felelősségteljes döntés, hiszen olyan kis lény tartozik majd hozzá a...
[ Tappancs ]
Azt is mondhatnánk, hogy az utóbbi években muffin bumm volt. Nem emlékszem húsz éve, hogy mi...
[ LanGuszta ]
Lassan itt a karácsony, és ilyenkor előszeretettel fogyasztunk olyan süteményeket, amiben a...
[ LanGuszta ]
Piturca és Mutu konfliktusáról ír a román sajtó
Írta: MTI    2013. március 29.

Victor Piturca román szövetségi kapitány és Adrian Mutu, a legismertebb román labdarúgó nyílt konfliktusáról közölt cikkeket a pénteki román sajtó.

A Gazeta sporturilor sportlap internetes oldalán olvasható összefoglaló szerint a konfliktus még a budapesti Magyarország-Románia mérkőzés előtt alakult ki. Adrian Mutu, a franciaországi Ajaccio 34 éves csatára két nappal korábban érkezett a mogosoaiai edzőtáborba. A lap névtelen forrásokra hivatkozva közölte: Victor Piturcát módfölött zavarta, hogy Mutu (az edzőtábor hivatalos megkezdése előtti két napban) engedély nélkül járt ki-be a felkészítő központból, és közben üzleti ügyeit intézte.

A román válogatott név nélkül nyilatkozó játékosait idézve a ProSport a szövetségi kapitány és a csatár közötti veszekedésről is hírt adott. Valamennyi forrás tudni véli, hogy Mutu a Román Labdarúgó Szövetség elnökének, Mircea Sandunak a segítségét kérte a konfliktus csillapítása érdekében. Sandu pedig telefonon próbált közvetíteni a felek között.

A Gazeta sporturilor szerint Piturcát az is zavarta, hogy a 2-2-re végződött budapesti mérkőzés után Mutu maga gyűjtötte össze a játékosokat, és kezdte értékelni a mérkőzést. Nem várta meg a szövetségi kapitány értékelését.

A lapok e konfliktusnak tulajdonítják, hogy a román válogatott sztárja a Hollandia elleni vb-selejtezőn (0-4) nem került be a kezdőcsapatba. Mutu a ProSportnak nyilatkozva sérelmezte, hogy a szakvezető magyarázat nélkül hagyta ki az utolsó pillanatban. Piturca pedig később, egy televíziós interjúban elismerte, hogy volt egy kis nézeteltérése Mutuval. Nyomatékosította, nem tartozik magyarázattal a játékosoknak a döntései miatt.

A romániai lapok némelyike tudni véli, Piturca nem kívánja többé behívni a válogatottba a támadót, de a sztárcsatár sem kíván többé a válogatottban szerepelni. Piturca egyelőre annyit közölt, hogy egy később tartandó sajtótájékoztatón fejti ki részletesen álláspontját Adrian Mutuval kapcsolatban.

 

Kakukk melléklet

Pályázat PályázatVideó Videó
Nyerj NyerjLetöltés Letöltés
Partnerek: