2017. június 24. szombat, Iván napja van.
Fiók létrehozása
Jótékonysági koncertet szervez február 28-án este 8 órától Marosvásárhelyen a Woof4Cash...
[ Tappancs ]
A kisállattartás felelősségteljes döntés, hiszen olyan kis lény tartozik majd hozzá a...
[ Tappancs ]
Azt is mondhatnánk, hogy az utóbbi években muffin bumm volt. Nem emlékszem húsz éve, hogy mi...
[ LanGuszta ]
Lassan itt a karácsony, és ilyenkor előszeretettel fogyasztunk olyan süteményeket, amiben a...
[ LanGuszta ]
Tánczos Barna lemond elnöki posztjáról a román jégkorongozóknál
Írta: MTI    2013. március 29.

Lemond a Román Jégkorong Szövetség éléről Tánczos Barna, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) csíkszéki szenátora - közölte pénteken a maszol.ro hírportál.

Tánczos Barna lemond elnöki posztjáról a román jégkorongozóknálA szövetség első embere saját honlapján jelentette be, hogy a 2012-2013-as szezon végén, június elsején távozik tisztségéből. Kijelentette, a második mandátuma elnyerésekor kialakult vitás helyzet sokat árt és még többet árthat a romániai jégkorongmozgalomnak.

A sportvezetőt tavaly júliusban választotta meg a közgyűlés ismét elnöknek, ám a tisztújítás botrányos körülmények között zajlott. Tánczos az MTI-nek akkor úgy nyilatkozott, hogy "a vita és a harc arról szól, hogy vezethetik-e magyarok a Román Jégkorong Szövetséget".

Tánczos pénteken a maszol.ro-nak arról beszélt, hogy az építkezés, fejlődés érdekét szolgálná, ha – minisztériumi felügyelettel - olyan választást tartanának a szövetségben, amelynek eredményét mindenki elismeri és a szaktárca sem fenyegetné már a szövetséget a finanszírozás megvonásával.

Azt ugyanakkor az elnök kizártnak tartja, hogy a szövetség élére lemondása után Székelyföldön kívüli sportember kerüljön. "Nekem jelenleg kétharmados támogatottságom van. Gondoskodom majd arról, hogy utódom is székelyföldi legyen" – jelentette ki.

 

Kakukk melléklet

Pályázat PályázatVideó Videó
Nyerj NyerjLetöltés Letöltés
Partnerek: