2017. június 25. vasárnap, Vilmos napja van.
Fiók létrehozása
Jótékonysági koncertet szervez február 28-án este 8 órától Marosvásárhelyen a Woof4Cash...
[ Tappancs ]
A kisállattartás felelősségteljes döntés, hiszen olyan kis lény tartozik majd hozzá a...
[ Tappancs ]
Azt is mondhatnánk, hogy az utóbbi években muffin bumm volt. Nem emlékszem húsz éve, hogy mi...
[ LanGuszta ]
Lassan itt a karácsony, és ilyenkor előszeretettel fogyasztunk olyan süteményeket, amiben a...
[ LanGuszta ]
A Toyota nyeresége 240 százalékkal nőtt
Írta: MTI    2013. május 08.

A Toyota-csoport 962,16 milliárd jen nettó nyereséget könyvelt el a 2012-es üzleti évben, ami 239,3 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest - közölte a cég szerdán.

A Toyota nyeresége 240 százalékkal nőttA világ legnagyobb autógyártójának profitja a jen gyengülésének és a növekvő észak-amerikai és ázsiai eladásoknak köszönhetően ugrott meg a 2012. április 1. és 2013 március 31. közötti időszakban. A cégcsoport üzemi eredménye 271,4 százalékkal 1,32 ezer milliárd jenre nőtt, az eladások 18,7 százalékkal 22,06 ezer milliárd jenre emelkedtek.

A vállalat összesen 8,87 millió járművet értékesített a 2012-es üzleti évben.

A Toyota szerdai bejelentése szerint az idei üzleti évre további profitnövekedést vár: a cég 1,37 ezer milliárd jenes nettó nyereséggel és 23,5 ezer milliárdos árbevétellel számol 2013-ra.

A Toyota eredménye elemzők szerint a tavaly decemberben hivatalba lépett Abe Sindzó miniszterelnök "Abenomics" néven emlegetett, a jen gyengítésére és az export támogatására irányuló gazdaságpolitikája első sikerének tekinthető.

Ugyanakkor a közelmúltban jelentős kiadáscsökkentést, valamint több millió autót érintő visszahívásokat is levezénylő cég elnöke, Toyoda Akio közölte: a vállalat a verseny erősödésére számít az autópiacon, a következő három évben pedig a jó eredmények ellenére sem fog új gyárat nyitni.

 

Kakukk melléklet

Pályázat PályázatVideó Videó
Nyerj NyerjLetöltés Letöltés
Partnerek: