2017. június 26. hétfő, János és Pál napja van.
Fiók létrehozása
Jótékonysági koncertet szervez február 28-án este 8 órától Marosvásárhelyen a Woof4Cash...
[ Tappancs ]
A kisállattartás felelősségteljes döntés, hiszen olyan kis lény tartozik majd hozzá a...
[ Tappancs ]
Azt is mondhatnánk, hogy az utóbbi években muffin bumm volt. Nem emlékszem húsz éve, hogy mi...
[ LanGuszta ]
Lassan itt a karácsony, és ilyenkor előszeretettel fogyasztunk olyan süteményeket, amiben a...
[ LanGuszta ]
Kétmillióan hagyták ott a Facebookot
Írta: index.hu    2012. július 20.

1,1 százalékos csökkenést regisztrált a Facebook az elmúlt fél évben az aktív amerikai felhasználók számában, a közösségi oldal európai tagjainak száma szintén csökkent – állítja egy külső elemzőcég, a Capstone tanulmányában.

A Facebook számára értékesebbnek számító, fejlett nyugati országokban régóta lassul az oldal felhasználói bázisának növekedése, előfordult már, hogy átmenetileg meg is állt, vagy csökkent, de ez a mostani az első komolyabb, több milliós visszaesés. Ha a Capstone becslése helyes, csak az amerikai csökkenés mínusz kétmillió embert jelent.

A jelentés szerint a Facebook növekedése éppen abban a 23 országban állt meg, ahol a felhasználói bázis már elérte a teljes népesség 50 százalékát. Úgy tűnik, ez a plafon, ami fölé már nemigen képes növekedni a közösségi oldal, és azokban az országokban, ahol ezt elérte, a felhasználószám növelése helyett más módszerek után kell néznie, ha a bevételei növekedését szinten akarja tartani. Azt pedig muszáj tartania, de inkább növelnie, hiszen a tőzsdei belépéskor már így is túlárazottnak ítélte a piac a céget, amin a bevétel gyors növelésével lehetne változtatni. A Facebook nem reagált a tanulmányra, a legutóbbi hivatalos adatok szerint a globális felhasználói tábor túllépte a 900 milliót, és ezen a közeljövőben csak a kínai piac meghódításával tud érdemben tovább növelni.

A Facebook részvényárfolyama egy hónapos negatív rekordot döntve 28,09 dollárra csökkent a hír kipattanása után (persze nem biztos hogy kizárólag annak hatására). A cég a tőzsdei bevezetése utáni kötelezettségeinek eleget téve július 26-án fogja kiadni első nyilvános negyedével pénzügyi jelentését, ami az elemzők szerint hosszú időre meghatározhatja a Facebook jövőbeli kilátásait. A Forbes jelentése szerint a befektetők ideges hangulatban várják a dátumot.

 

Kakukk melléklet

Pályázat PályázatVideó Videó
Nyerj NyerjLetöltés Letöltés
Partnerek: