2017. június 26. hétfő, János és Pál napja van.
Fiók létrehozása
Jótékonysági koncertet szervez február 28-án este 8 órától Marosvásárhelyen a Woof4Cash...
[ Tappancs ]
A kisállattartás felelősségteljes döntés, hiszen olyan kis lény tartozik majd hozzá a...
[ Tappancs ]
Azt is mondhatnánk, hogy az utóbbi években muffin bumm volt. Nem emlékszem húsz éve, hogy mi...
[ LanGuszta ]
Lassan itt a karácsony, és ilyenkor előszeretettel fogyasztunk olyan süteményeket, amiben a...
[ LanGuszta ]
83 millió hamis Facebook felhasználó van
Írta: kreativ.hu    2012. augusztus 06.

A Facebooknak az amerikai tőzsdefelügyelethez küldött jelentésében olvasható, hogy a 955 millió, havi rendszerességgel bejelentkező felhasználó 8,7 százaléka nem valódi.

A 83 millió hamis felhasználónév több mint fele egy létező személy másodlagos fiókja, 27 százalékuk pedig egy vállalkozás, szervezet vagy éppen egy kisállat rosszul létrehozott oldala, míg 17 százalékuk sérti a felhasználói feltételeket, és célzottan mások megsértésére hozták azokat létre.

A jelentés szerint a hamis felhasználók száma a fejlett piacokon alacsonyabb, mint a fejlődő országokban. A cég keresi annak lehetőségeit, hogyan tudnák eredményesebben szűrni a nem létező profilokat.

A bejelentés hatására a hirdetők elbizonytalanodhatnak, vajon megéri-e reklámokat elhelyezni a Facebookon, ha felhasználóinak majdnem egytizede igazából nem létezik. Ez pedig nagyon rossz hír lehet a közösségi portálnak, amely bevételei legnagyobb részét a hirdetésekből szerzi.

Múlt héten a Limited Run nevű cég azt állította, hogy saját kutatása alapján a Facebook-hirdetésére kattintók 80 százaléka automatizált felhasználóktól származik. A Facebook legutóbbi nagy dobása a Reach Generator, amely azt ígérte a hirdetőknek, hogy a cég rajongóinak legalább 75 százaléka látni fog minden bejegyzést. A mostani, hamis felhasználókról szóló kínos hírek azonban megerősíthetik a hirdetők aggályait a Facebookos hirdetések hatékonyságával kapcsolatban.

Fotó: kreativ.hu

 

Kakukk melléklet

Pályázat PályázatVideó Videó
Nyerj NyerjLetöltés Letöltés
Partnerek: