2017. június 26. hétfő, János és Pál napja van.
Fiók létrehozása
Jótékonysági koncertet szervez február 28-án este 8 órától Marosvásárhelyen a Woof4Cash...
[ Tappancs ]
A kisállattartás felelősségteljes döntés, hiszen olyan kis lény tartozik majd hozzá a...
[ Tappancs ]
Azt is mondhatnánk, hogy az utóbbi években muffin bumm volt. Nem emlékszem húsz éve, hogy mi...
[ LanGuszta ]
Lassan itt a karácsony, és ilyenkor előszeretettel fogyasztunk olyan süteményeket, amiben a...
[ LanGuszta ]
A Magashegyi Underground már biztosan ott lesz Tusványoson
Írta: kakukk.ro    2013. április 30.

Megtartotta idei első szervezői megbeszélését a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor szervezőcsapata, Tusnádfürdőn. A tábor időpontja nem változott, idén is július utolsó hetében, 23–28-a között kerül sor a Szabadegyetem és Diáktábor 24. kiadására a tusnádfürdői kemping területén.


A rendezvény fő irányvonalát idén is a Kárpát-medencei magyar közösséget leginkább érintő politikai-közéleti előadások képezik, de továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk a civil szféra és a diákok, egyetemisták megszólítására. Partnerszervezeteink önálló programmal jelentkeznek, ugyanakkor az esti kikapcsolódás gerincét alkotó koncertlista is alakul. A fellépők között van az erdélyi származású Bocskor Bibórka együttese, az alternatív zenét játszó Magashegyi Underground, a pöttyös kendős úttörő Nagy Feró és a Beatrice valamint a felvidéki magyar zenészekből alakult, Magyar Örökség-díjas Ghymes. A fellépők listáját folyamatosan bővítjük.

Feltérképeztük a tábort, áttekintettük, hogyan tudnánk még biztonságosabbá, élhetőbbé tenni a résztvevők számára, egyeztettünk Albert Tiborral, Tusnádfürdő polgármesterével, ugyanakkor már körvonalazódik a meghívott előadók listája is.

A helyszínen úgy értesültünk, hogy a medve idén is nagy érdeklődést mutat rendezvényünk iránt – nem csak a Szabadegyetem kabalájaként –, ezért az előző évekhez hasonlóan, a vadőrök segítségével igyekszünk távol tartani a medvét a tábor területétől, a résztvevők biztonsága érdekében.

 

Kakukk melléklet

Pályázat PályázatVideó Videó
Nyerj NyerjLetöltés Letöltés
Partnerek: