2017. június 26. hétfő, János és Pál napja van.
Fiók létrehozása
Jótékonysági koncertet szervez február 28-án este 8 órától Marosvásárhelyen a Woof4Cash...
[ Tappancs ]
A kisállattartás felelősségteljes döntés, hiszen olyan kis lény tartozik majd hozzá a...
[ Tappancs ]
Azt is mondhatnánk, hogy az utóbbi években muffin bumm volt. Nem emlékszem húsz éve, hogy mi...
[ LanGuszta ]
Lassan itt a karácsony, és ilyenkor előszeretettel fogyasztunk olyan süteményeket, amiben a...
[ LanGuszta ]
A románok a politikusokban bíznak a legkevésbé
Írta: MTI    2013. május 13.

A román állampolgárok leginkább a tűzoltókban, legkevésbé a politikusokban bíznak – derült ki az Adevarul című liberális kötődésű lap által hétfőn ismertetett közvélemény-kutatásból.

A tűzoltókban a válaszadók 88 százaléka bízik, a csendőrök bizalmi indexe 73, míg a katonáké 72 százalékos. A legkevesebben (23 százalék) a politikusokban, bankárokban (24 százalék) és ügyvédekben (35 százalék) bíznak Romániában.

A politikai intézménybe vetetett bizalom a lista egyetlen szereplőjénél sem haladja meg az 50 százalékot: a legtöbben (42 százalék) a polgármesteri hivatalban, a legkevesebben (19 százalék) a pártokban bíznak. A kormány bizalmi indexe 39, a parlamenté és elnöki hivatalé pedig 28 százalékos.

A nemzetközi intézmények közül a román állampolgárok a NATO-ban bíznak leginkább (52 százalék), az Európai Unióba vetett bizalom 45 százalékos, a legkisebb (28 százalékos) bizalmi indexe pedig a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) van a román állampolgárok körében.

Az ország felnőtt lakosságának véleményét három százalékos hibahatárral megközelítő felmérést április utolsó hetében végezte az INSCOP társadalomkutató cég.

 

Kakukk melléklet

Pályázat PályázatVideó Videó
Nyerj NyerjLetöltés Letöltés
Partnerek: