2017. június 24. szombat, Iván napja van.
Fiók létrehozása
Jótékonysági koncertet szervez február 28-án este 8 órától Marosvásárhelyen a Woof4Cash...
[ Tappancs ]
A kisállattartás felelősségteljes döntés, hiszen olyan kis lény tartozik majd hozzá a...
[ Tappancs ]
Azt is mondhatnánk, hogy az utóbbi években muffin bumm volt. Nem emlékszem húsz éve, hogy mi...
[ LanGuszta ]
Lassan itt a karácsony, és ilyenkor előszeretettel fogyasztunk olyan süteményeket, amiben a...
[ LanGuszta ]
Két ember ugrott a Dunába Budapesten
Írta: MTI    2013. június 05.

Tíz percen belül két budapesti hídról két férfi ugrott a Dunába szerda délután - erősítette meg az Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője az MTI információját. Az egyik férfi egy mentőautóból kiszállva vetette magát a folyóba. Mindkettejüket stabil állapotban szállították kórházba.

Két ember ugrott a Dunába Budapesten


Kovács Viktória elmondta, 13 óra körül érkezett a rendőrségre állampolgári bejelentés, hogy egy férfi készül leugrani az egyik dunai hídról. Az árvízi védekezésben részt vető vízrendészeti járőrök a Szabadság hídhoz tartva meglátták, ahogy egy másik férfi a Lánchídról is ugrani készül. Ezért az ő segítségére siettek, egyúttal a másik hídon lévő férfihoz erősítést kértek.

Előbb a Lánchídról ugrott le az egyik férfi, majd tíz percen belül a Szabadság hídról is levetette magát a másik. Mindkettejüket rövid időn belül kimentették a vízi rendészet járőrei.

Kovács Viktória hangsúlyozta, hogy az esetek között nincs összefüggés. A két öngyilkossági kísérletet egymástól függetlenül követték el.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: a fiatalabbik férfivel egy mentőautó tartott a kórház felé, amikor a férfi a Lánchíd közepén agresszívvá vált, rátámadt a mentősre, feltépte a mentőautó ajtaját, majd beugrott a Dunába. A férfi a járműben károkat is okozott, ezek felmérése még tart - tette hozzá.

Győrfi Pál szerint látszólag mindkét férfi zúzódásokat szenvedett, ugyanakkor az még nem derült ki, vannak-e belső sérüléseik. Mindkettejüket stabil állapotban szállították kórházba.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

 

Kakukk melléklet

Pályázat PályázatVideó Videó
Nyerj NyerjLetöltés Letöltés
Partnerek: