2017. június 25. vasárnap, Vilmos napja van.
Fiók létrehozása
Jótékonysági koncertet szervez február 28-án este 8 órától Marosvásárhelyen a Woof4Cash...
[ Tappancs ]
A kisállattartás felelősségteljes döntés, hiszen olyan kis lény tartozik majd hozzá a...
[ Tappancs ]
Azt is mondhatnánk, hogy az utóbbi években muffin bumm volt. Nem emlékszem húsz éve, hogy mi...
[ LanGuszta ]
Lassan itt a karácsony, és ilyenkor előszeretettel fogyasztunk olyan süteményeket, amiben a...
[ LanGuszta ]
Interjú Dombóvári Istvánnal
Írta: Bölöni Bálint    2010. május 29.
Milyen az, ha Fábry Sándor indítja útjára a karrieredet? Egy humorista mennyire kell vigyázzon a szájára? Mivan akkor ha odamond? Mit üzen nekünk, anyaországtól elszakadt erdélyi magyaroknak Dombóvári István a Showder Klubból?

{mosbanner:id=29}

G.ZS : Szia István! Azt olvastam rólad, hogy minden sorból kilógsz. Egyszer voltál a Minden Sorból Kilógók klubjában, de onnan is kilógtál. Most azzal lógtál ki a sorból, hogy egy mûsorszámodban megszívattál egy körülrajongott sztárt. Mesélnél errõl valamit?

Dombi : - Szó sincs arról, hogy szívattam volna bárkit is. Csak kiemeltem egy sztár vicces tulajdonságát, amire nem mellesleg reagált is egy napilapban. A Showder Klub idei záróadásában én pedig erre teszek még egy lapáttal.

G.ZS. : Egy humorista mennyire kell vigyázzon arra, hogy mi szalad ki a száján például a Showder Klub színpadán? Volt-e már problémád abból, hogy kicsit odamondtál?

Dombi : - Nem kell vigyázni, úgysem mondanék olyat ami becsületsértõ. A humor az humor, engem is cikiztek már sokan, ez van. Inkább errõl szóljon az élet, mint a szomorkodásról. Amúgy pedig kivétel nélkül mindenkivel személyesen is találkoztam már, akit kifiguráztam és senki sem neheztelt eddig.

Interjú Dombóvári Istvánnal

G.ZS. : Rengetegen követik innen Erdélybõl is a fellépéseidet a SK-ban és sokaknak a kedvencei közé tartozol. Voltál-e már itt vagy szándékozol-e jönni? Nemrég itt járt KAP kollegád és Badár Sándor a Humorfeszten, kilátásban van esetleg, hogy jövõre te is fellépj?

Dombi : - Ha meghívnak én nagyon szívesen elmegyek bárhová. Semmi sem lehetetlen!

G.ZS. : Mennyit tudsz Székelyföld autonómiatörekvéseirõl és mi a véleményed róla?

Dombi : - Nemes küzdelem, de /és remélem ezzel nem bántok meg senkit/ magyar úgyis a szívedben vagy, ha az akarsz lenni. Tartózkodhatsz Amerikában vagy akár a Marson. Ha magyarnak érzed magad, bárhol az lehetsz!

G.ZS. : Ha adok neked 10 jellegzetes erdélyi szót összeraksz nekem egy rövid humoros szöveget velük? Lássuk mi jön ki belõle : pánkó, borvíz, lajtorja, csöszle, féjsze, csûr, ganyéhányóvilla, lájbi, csuri, csipor. Sok sikert :)

Dombi : - Ezt inkább passzolnám. Nem akarom megbántani azzal senkit, hogyha nem ismerem pontosan ezeket a szavakat.

G.ZS. : Olvastam a blogodat, amelyben nyomon lehet követni a fogyásodat. Sokat fogytál viszonylag rövid idõ alatt. Irigy lettél Lajcsira vagy valami más késztetett a fogyásra? Inspirálj engem is picit, hisz legalább 50 kg súlyfeleslegem van, mesélj a dologról. :)

Dombi : - Miután kiaknáztam az összes kövérséggel kapcsolatos poént, eldöntöttem hogy lefogyok, mert újításra van szükségem. A saját módszeremmel sikerült is, sõt még folytatom. Senkire nem vagyok irigy, így is úgy is jól éreztem magam, csak kipróbáltam hogy meg tudom e csinálni. Én ilyen keményen nyomom!

Interjú Dombóvári Istvánnal
G.ZS. : MSZP kormány alatt Gyurcsány poénok voltak a menõk. Most visszatért a FIDESZ nálatok, akkor ezután ismét divatba jönnek a dakota indiános mondások? Ha ismersz ilyet melyik a kedvenced?

Dombi : - Nem ismerek. Inkább ciki amikor a politikusok viccelõdni próbálnak. Orbános anyagom csak azért nem lesz, mert közel sincs annyi fogás rajta mint Fletón. Õ maga volt a humoristaparadicsom.

G.ZS. : Van élet az Élet elõtt? Azaz mielõtt felkapott humorista lettél mivel kerested a kenyered és hogyan viseled a sztárságot? Van amitõl megfájdul a fejed? (gondolom az ilyen kérdésektõl )

Dombi : Van élet az élet elõtt, de utána meg pláne van. 18 éves korom óta dolgozom. Csináltam én már mindent, kamionrakodástól kezdve reklámszakemberségig mindent. Van 5 szakmám és egy diplomám. Soha nem estem kétségbe hogy mi lesz velem a továbbiakban, nem is fogok. Sztárságról szó nincs. Az emberek most úgy tûnik tényleg szeretnek ezért amit csinálok, de bízom benne hogy elõtte se utáltak nagyon és utána se fognak.

G.ZS. : A „cölöbök” közül kik a kedvenceid és kikbõl faragnál poénokat? Amúgy meg mi a véleményed az egész celebvilágról? Ganxsta úgy határozta meg, hogy „ produkció nélküli produkciók”. Te hogy gondolod?

Dombi : - Nincs kedvencem ebbõl a kategóriából. A fenti kategória szereplõi az utóbbi évek médiatermékei. Legtöbbször nem is maguk a celebek a „bûnösök” hanem a média ami ronggyá sztárolja õket. Az a baj hogy a legtöbben pedig elhiszik, aztán meg nagyot koppannak. Inkább sajnálom õket.

G.ZS. : És egy olyan kérdés ami legkedvencebb kedvencemhez fûzõdik : Fábry Sanyi bácsi a kamerák mögött is olyan vicces ember mint a kamerák elõtt? Milyen az, hogy az ország legnagyobb showmanje a fõnököd?

Dombi : - Nem a fõnököm, hanem a barátom és erre roppant büszke vagyok. A nagy elõdök közül magasan õ az egyetlen aki segít a fiatalabb generációnak. Nem biztos hogy ilyen népszerû lett volna a magyar stand up comedy ha Sanyi nem ad nekünk teret a saját mûsorában. Én például a mai napig mondhatni rendszeresen vendégszerepelek az Esti Showderben. Szélsõséges ember, de akit kedvel azért megtenne bármit. Egyedi, leutánozhatatlan humora van és nem mellesleg tekintélyt parancsolóan mûvelt. Mai napig nagy rajongója vagyok.

G.ZS. : Hogyan zajlik le egy SK gyûlés köztetek? Ültök és mondjátok a poénokat, aztán Fábry Sanyi bácsi megmondja, hogy na ez rossz volt és ez jó volt? (ez is cucc kérdés, hogy is lehet ilyeneket kérdezni)

Dombi : - Fábry nem dolgozik a Showder Klubban. Ezt mi önállóan csináljuk. Van egy humorkoordinátorunk, aki jelenleg Kovács András Péter, aki összefogja a bandát. Bedobjuk az ötleteket, aztán közösen kidolgozzuk, szaknyelven „kigegeljük”.

G.ZS. : Hagyom, hogy feltegyél Te egy kérdést nekem és ezzel meg is köszönöm a lehetõséget az interjúra, további sok sikert és csillogó poénokat kívánva, remélem, hogy mihamarabb ellátogatsz Erdélybe is!

Dombi : - Nem kérdést szeretnék feltenni, hanem üzenni minden erdélyi magyarnak. Nekünk ugyanolyan testvéreink vagytok mintha itt lennétek a szomszédunkban. A mûsort nektek is csináljuk, ezzel talán még jobban sikerül összefogni a környezõ országokba szakadt magyarságot.

Dombovári István weboldala itt található : www.dombovariistvan.hu

Gálfalvi G. Zsolt
 

Kakukk melléklet

Pályázat PályázatVideó Videó
Nyerj NyerjLetöltés Letöltés
Partnerek: