2017. június 25. vasárnap, Vilmos napja van.
Fiók létrehozása
Jótékonysági koncertet szervez február 28-án este 8 órától Marosvásárhelyen a Woof4Cash...
[ Tappancs ]
A kisállattartás felelősségteljes döntés, hiszen olyan kis lény tartozik majd hozzá a...
[ Tappancs ]
Azt is mondhatnánk, hogy az utóbbi években muffin bumm volt. Nem emlékszem húsz éve, hogy mi...
[ LanGuszta ]
Lassan itt a karácsony, és ilyenkor előszeretettel fogyasztunk olyan süteményeket, amiben a...
[ LanGuszta ]
Új szerelem Dancs Annamari életében
Írta: Bölöni Bálint    2011. március 01.
Dancs Annamari hamarosan Erdélyi turnéra indul, errõl és új szerelmérõl, az operettrõl beszélgettünk, de elárulta újabban castingokra jár, hogy miért, azt az interjúból megtudhatod.

{mosbanner:id=29}

Hamarosan Erdélyi turnéra indulsz harmadmagaddal, mit lehet tudni errõl az eseményrõl?

Új szerelem Dancs Annamari életébenEz egy hétállomásos Erdélyi turné, a helyszínek között Nagyszeben, Marosvásárhely, Csíkszereda, Kézdivásárhely, Sepsiszentgyörgy és Déva szerepel, amelyet õszintén szólva nagyon vártam, mert az elmúlt egy évben mindenütt jártam, mindenütt koncerteztem, csak éppen itthon nem, valahogy ez így alakult, és nekem már kell az, hogy az erdélyi közönségemtõl kapjam azt a lelki doppingot, amivel mindig is támogattak, éreznem kell a részükrõl, hogy kedvükre van az én munkám.

A 2010-es év az eléggé zsúfolt volt, Magyarországon debütáltam az Operett Színházban, Bukarestben a Román Nemzeti Színházban, turnéztam Izraelben, Kanadában, Ukrajnában és Olaszországban is, és most már rám fér egy olyan mûsor amelyben megmutathatom azt, hogy az elmúlt egy év alatt mennyi minden történt az életemben, illetve a hangom is mennyit változott és mennyi mindent tanultam.

Most nagyon jól fog esni ez a turné, március 12-én kezdünk és szépen bejárjuk Erdély legszebb városait.

Mi alapján választottátok ki a koncerthelyszíneket?

Olyan székelyföldi városokat választottunk, ahol tudtuk, hogy a közönségre mindig számíthatunk, illetve, ahonnan visszajelzéseket kaptunk az elmúlt hónapokban, többen kérdezték, hogy mikor lesz koncert, fellépés, valamint ahol régóta nem jártam, ilyen például Vásárhely is.

Milyen dalokat válogattatok össze?

A mûsor két részbõl áll, az elsõ részben operett dalokat hallhat majd a közönség, elhangzanak majd dalok a Csárdáskirálynõ, Marica Grófnõ, Víg özvegy, Mágnás Miska operettekbõl, ezekre mind koreográfiákkal érkezünk, mert nemcsak Tarján Pállal mutatjuk be ezeket a dalokat, hanem velem lesz a Budapesti Operettszínházból Kerényi Miklós Máté, aki az én partnerem ott és akivel rengeteg különleges táncmozdulatot, akrobatikus koreográfiát mutatunk majd be, nem lesz ez veszélytelen feladat, de állunk elébe.

A második felvonásban musicalekbõl válogattunk, elhozzuk a Rebecca, Elisabeth, Miss Saigon, a Rómeó és Júlia, a West Side Story legszebb dalait.

Új szerelem Dancs Annamari életében

Itt a koncerten (Mures Mall, február 25.) énekeltél a Rebeccából egy román változatot...

Igen, az nagyon-nagyon friss. A Rebeccát ezelõtt egy évvel mutatták be Budapesten, ez Lévai Szilveszter szabadkai származású Grammy-díjas zeneszerzõnek legújabb szerzeménye, és amelynek nagy sikere van Budapesten. Nem véletlen, hiszen marosvásárhelyi a rendezõje, Béres Attila, aki a Budapesti Operett Színház fõ rendezõje egyben. Amikor elõször meghallottam a dalokat, egybõl elvarázsoltak és ezért is gondoltam, hogy a mûsorba becsippentek egy részletet belõle, illetve most lesz május elején a premierje Bukarestben, amelyet szintén Béres Attila rendez. Remélem, hogy a közönség majd nagy szeretettel fogadja.


Úgy látom, hogy az életed most az operett és a musical világában forog, ez azt jelenti, hogy a pop-ot kicsit elfelejted?

A pop mûfajt nem fogom hanyagolni, mert azért a popnak köszönhetek egy olyan 15 éves rutint, amely meghálálhatatlan, és amely a mostani mivoltomban, megjelenésemben megmutatkozik, és ez mind a pillére annak, ami ma vagyok. Természetesen az útnak nincs vége, a pop-ot azt folytatom, épp most készítünk egy új dalt, "Feel" címmel.

Tény és való, hogy most az operettnek van fõszerepe az életemben, annál is inkább, amióta játszom a színházaknál, olyan plusz oldalamat fedeztem fel az elõadások során, amelyrõl eddig nem tudtam. Az operettben rengeteg lehetõség van egy elõadó számára; ami most egy újabb szerelem az a musical, amivel még próbálgatom a szárnyaim és ami még friss nekem, és megint egy más mûfaj, annak ellenére, hogy régebb én azt hittem, hogy a pop és a klasszikus keveréke, valamelyest azért igen, de azért mégsem. Újabban válogatásokra járok, legutóbb a Miss Saigon válogatásán vettem részt, és most benne vagyok az utolsó fordulóban, másik 4 jelentkezõvel együtt a több száz fõszerepre jelentkezõ közül.

Új szerelem Dancs Annamari életébenEzek a színházi castingok teljesen újfajta tapasztalatot jelentenek, másfajta izgalommal is járnak, reszket a lábam egy egy próba elõtt. Viszont nagyon jók, mert mindig ott kell legyen egy elõadóban a kihívás, meg az, hogy van miért küzdeni és igenis legyen miért küzdeni, mert ha nincsenek feladatok az ember ellaposodik és már nem olyan az aktivitás, nem olyan a lénye, amilyen kéne legyen.

Hogy fogadta a közönség ezt az éned?

Ezt te mond meg, mert ma énekeltem a fellépésen (nevet). Én úgy éreztem, hogy nagyobb tapsot kaptak a musical dalok, mint a pop dalok, de azért ez egy más világ, és talán a közönség is hamarabb a szívébe zárja.

Hogy fogadtak Budapesten, mint erdélyi lányt?

Bukarestben és Budapesten is nagyszerûen fogadtak. Meglepetést, azt okoztam, mert azt tudták, hogy én a pop világából jövök, ami ugye félévre van attól, amit abban a színházban játszanak, tudtak rólam, viszont a Csárdáskirálynõ bemutatója után, több alkalmam volt, hogy bizonyítsak és elismerést kapjak. A Miss Saigon castingon mondták legutóbb, hogy erre nem számítottak, hogy még ezt is tudom.

Melyek az idéni terveid? Lesz új lemez?

Új albumot nem tervezek. 2010-ben jelent meg az Erdély és nosztalgia címû albumom, viszont új dalokat tervezek, úgy angol, mint magyarokat nyelvûeket, ezeken már dolgozunk Magyarországon, több ismert zenésszel. Neveket még nem árulok el, elõbb legyenek meg a dalok. De folyamatosan érkeznek majd dalok, mert azok kellenek.

Sok sikert kívánunk a továbbiakban!

Köszönöm. Én is nektek és várom majd az erdélyi közönséget a Magyar Operettek Gyöngyszemei címû gálára.

Nyerd meg Dancs Annamari - Erdély és nosztalgia címû albumát

Az interjú február 25. készült, Annamari Mures Mallban tartott koncertje után.
Marosvásárhelyi Infó, Kakukk.ro
 

Kakukk melléklet

Pályázat PályázatVideó Videó
Nyerj NyerjLetöltés Letöltés
Partnerek: