2017. június 25. vasárnap, Vilmos napja van.
Fiók létrehozása
Jótékonysági koncertet szervez február 28-án este 8 órától Marosvásárhelyen a Woof4Cash...
[ Tappancs ]
A kisállattartás felelősségteljes döntés, hiszen olyan kis lény tartozik majd hozzá a...
[ Tappancs ]
Azt is mondhatnánk, hogy az utóbbi években muffin bumm volt. Nem emlékszem húsz éve, hogy mi...
[ LanGuszta ]
Lassan itt a karácsony, és ilyenkor előszeretettel fogyasztunk olyan süteményeket, amiben a...
[ LanGuszta ]
Wolf Kati: Nem könnyû feladat ennyi embert képviselni
Írta: Bölöni Bálint    2011. május 14.
Wolf Kati ma este lép színpadra Düsseldorfban, a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol Magyarországot képviseli „What about my dreams” címû dalával. Telefonon, tapasztalatairól és az esélyirõl beszélgettünk vele.

{mosbanner:id=29}

Milyen a hangulat Düsseldorfban? Hogy érzed magad?

Jól vagyok nagyon, köszönöm. A tegnap is jó volt az elõadásunk, jól pontozta a zsûri, nagyon-nagyon jól sikerült. Nagyon jó hangulatban telt már az egész nap. Az, hogy bejutottunk a döntõbe megnyugtató dolog mindenképp. Mindenki sokkal jobban tudja élvezni a színpadi létet, meg hát továbbra is nagy sikernek örvend a dal, úgy hogy ez egy nagyon jó érzés.

Ma este van a nagy döntõ, izgulsz? Milyen elvárásaid vannak magaddal szemben? Mire számítasz a döntõben?

Nekem egy elvárásom van magammal szemben, azt akarom, hogy az én szereplésemmel és elõadásommal legyek megelégedve. Nem akarok azon gondolkozni, hogy hányadikak leszünk, én magammal akarok elégedett lenni. Ha én 100%-ban tudok ma este teljesíteni, egy ilyen hatalmas tömeg elõtt, akkor már meg vagyok elégedve, és nem foglalkozok azzal, hogy az elõadás hogy alakul.

Wolf Kati: Nem könnyû feladat ennyi embert képviselni

Milyen kritikákat kapott a magyar produkció? Milyenek a visszajelzések?

Itt nagyon-nagyon szeretik a dalt. Rengeteg újságíró van itt az Eurovíziós Dalfesztivál kapcsán, van egy saját rajongói köre az egész dalfesztiválnak, õk nagyon-nagyon szeretnek és drukkolnak nekünk. Az elõdöntõ is úgy érzem, hogy sikeres volt, azután is kaptunk gratulációkat. Nyílván az ember kap visszajelzéseket és gratulációkat de úgy vettem észre, hogy minden ország produkciója ugyanígy volt ezzel. Mindenki izgult az elsõ elõdöntõ után, végig kellett mindenkinek gondolnia, nekünk is végig kellett nézni ismét a produkciónkat, ezért nagyon jó, hogy nem a mai fellépés az elsõ, hanem már volt egy elõdöntõ, azt is megelõzték próbák, tegnap már egy teltházas esti elõadás volt, ebbõl egy rutint kap az ember és nagyon remélem, hogy a ma esti azért a leglazább lesz.

A Blue-s srácok oda vannak a dalodért, arra kértek jelentesd meg Angliában a dalt. Tervben van már ez a dolog?

Én most egyelõre csak az Eurovíziós Dalfesztivállal vagyok elfoglalva, nincs is egy pillanatnyi idõm arra, hogy a továbbiakat intézzem, illetve hála az Istennek ez nem az én dolgom. Egy egész csapat dolgozik velem az ilyen terveken, ha majd ma vége van a fesztiválnak, akkor szerintem a jövõ héten kezdjük el ezeket a dolgokat végigbeszélni.

Melyik ország dala tetszik a legjobban a döntõs dalok közül? És kit tartasz ellenfelednek?

Sok jó énekes van, vannak nagyon jó dalok. Nem ellenfélként tekintünk itt egymásra. Mindennek nagyon jó hangulata van, a kulisszák mögött is mindenki drukkol a másiknak. Én le voltam nyûgözve az osztrák lánytól, nagyon fantasztikusan énekelt, én drukkolok neki, mert elismerem, hogy milyen fantasztikus énekesnõ. Nagyon szerettem a hollandokat, õk kiestek sajnos, pedig nagyon jó volt a daluk. Sok jó énekes van, de mindig attól vagyok lenyûgözve ha valaki nagyon jól énekel.

Melyik volt eddig a legszebb pillanatod a Düsseldorfi kintléted óta?

Egyértelmûen eddig az volt a legjobb, amikor tovább jutottunk az elõdöntõben. Iszonyatosan feszült voltam, mert tudtam, hogy rettenetesen bíznak bennem otthon, nagy a rajongótábor, mellém állt rengeteg ember és nekem borzasztó fontos volt, hogy az elõdöntõben tovább jussunk. Amikor bemondták az ország nevét, az volt eddig a legjobb pillanat.

Hol izgultál jobban, az X-Faktorban vagy az Eurovíziós Dalfesztivál elsõ elõdöntõjén?

Itt, az elõdöntõ során. Az X-Faktort azt magamért csináltam, ha jól sikerült akkor nagyon örvendtem, ha elrontottam valamit, akkor én buktam el, vagy nekem volt kínos. De itt mögöttem van egy egész ország, arról nem beszélve, hogy hány határon túli magyar van, akikkel találkoztam és tudom, hogy lelkesedéssel vesznek körül és szeretik a dalomat. Úgy, hogy ez egy nagyon nehéz kihívás volt számomra. Nem könnyû feladat ennyi embert képviselni.

Wolf Kati: Nem könnyû feladat ennyi embert képviselni

Hogy érzed ebben a pillanatban, megnyered az Eurovíziót? Vagy számodra elég lesz az elsõ háromba bekerülni?

Én akkor leszek megelégedve, ha saját magam vállát megveregethetem, miután lejöttem a színpadról. Tehát ha úgy jövök le hogy, igen, a legjobbat tudtam nyújtani, akkor meg vagyok elégedve. Nem is lehet kiszámolni igazából, az elõdöntõk során is nagy esélyesek estek ki és olyanok kerültek be, akiket esetleg nem annyira vártunk.

Sokan Celine Dionhoz és Sarah Jessica Parkerhez hasonlítanak, te hogy vagy ezzel?

Voltam már Celine Dion, Madonna, Sarah Jessica Parker, Jennifer Rush… Elég nagy a skála (nevet). Celine Diont imádom, fantasztikusan énekel, a világ egyik legnagyobb énekesnõje. Én nagyon remélem, hogy mint Wolf Kati tudok beépülni az emberek tudatába, meg lelkébe. Külsõleg hasonlítok Celine Dionhoz, mert õ is magas, hosszúkás arca van, nyílván… de én remélem, hogy a saját stílusomat és saját egyéniségemet tudom majd hozni.

Hogyan jellemeznéd azt az utat, amelyet a Vuk fõcímdaltól a What About My Dreams Eurovíziós sikerdalig megtettél?

Háááát…, voltak benne rögös részek (nevet). A Vuk-al kezdtem, egy országos népszerûségre tettem szert, aminek úgy lett vége, hogy eltûntem egy nagyon hosszú idõre. Én azt az idõszakot is szerettem, mert egy csomó zenekarral dolgoztam együtt, akik meghatározták az egész zenei életemet. Kicsit hosszúra nyúlt ez a csendesebb idõszak, de aztán az X-Faktorral itt vagyok megint, megismerték az emberek a felnõtt Wolf Katit és most már nemcsak a kislányra emlékeznek, aki a Vukot énekelte.

Nagy a lelkesedés és a körülötted lévõ rajongás, mennyire gondolod, hogy ez szívbõl jön és nem csak látszat?

Én itt csak azt érzem, hogy ez szívbõl jön, és otthonról is. Semmi olyan nem vesz körül, ami mû lenne, aki otthon is szereti a dalt és itt is, mindenki szívbõl jövõen gratulál. Egyelõre nem érzek semmi olyant ami mû dolog lenne. Én azt gondolom hogy itt elég õszintén megmondják az emberek hogy kinek mi tetszik és nemcsak ennek a dalnak van meg a saját rajongótábora, hanem több másik dalt is nagyon-nagyon kedvelnek itt kint. Otthon is van akinek nem én vagyok a kedvence és ez teljesen normális, így is van rendben. Aki nem annyira kedvel az nyílván nem fog megkeresni, vagy nem fog szavazni rám, nem nyom egy Like-ot a Facebookos profilomra, azok vannak körülöttem, akik kedvelik ezt.

Mit üzensz az erdélyi és a határon túli rajongóidnak?

Õk eddig is nagyon nagy szeretettel voltak irántam, amikor arra jártam, és ezt nagyon köszönöm nekik, meg az eddigi szavazatokat is. Nézzék a mûsort és drukkoljanak nekem.Erdély szurkol neked, hajrá Kati!

A kakukk.ro élõben kommentelni Facebookon az Eurovíziós Dalfesztivált! Tarts velünk te is.

Bölöni Bálint - kakukk.ro
 

Kakukk melléklet

Pályázat PályázatVideó Videó
Nyerj NyerjLetöltés Letöltés
Partnerek: