2017. június 25. vasárnap, Vilmos napja van.
Fiók létrehozása
Jótékonysági koncertet szervez február 28-án este 8 órától Marosvásárhelyen a Woof4Cash...
[ Tappancs ]
A kisállattartás felelősségteljes döntés, hiszen olyan kis lény tartozik majd hozzá a...
[ Tappancs ]
Azt is mondhatnánk, hogy az utóbbi években muffin bumm volt. Nem emlékszem húsz éve, hogy mi...
[ LanGuszta ]
Lassan itt a karácsony, és ilyenkor előszeretettel fogyasztunk olyan süteményeket, amiben a...
[ LanGuszta ]
Christian Bale kínai filmben játszott főszerepet
Írta: MTI    2012. február 14.

A kínai történelem egy tragikus fejezetét, az 1937-es nankingi mészárlás idejét eleveníti fel Zhang Yimou kínai rendező filmje a Berlinale versenyprogramjában Christian Bale főszereplésével. A színésznek régi vágya volt együtt dolgozni a kínai művésszel.

Az Oscar-díjas Bale ezúttal is hőst alakít, de mint mondta, ez a karakter nem hasonlított ahhoz, amelyekben az utóbbi évek kasszasikereiben láthatta őt a közönség. "Nem lehet összevetni Batmannel, semmi esetre se hasonlítsák össze" - magyarázta a színész.

Bale elmondta, újdonság volt teljesen kínai produkcióban dolgozni. Élvezte, hogy teljesen más kultúrába csöppent, nagyon jól érezte magát a távol-keleti országban a forgatás során. "Yimou figyelmeztetett, hogy ők sokkal szabadabban kezelik a forgatókönyvet, ez talán fura lehet nekem. Sokkal spontánabb volt minden, új kaland volt számomra ez a forgatás. Az új utakat pedig mindig is szerettem" - részletezte.

A The Flower of War egy összetett film, kínaiakkal, japánokkal és történelmi tényekkel. "Sokat tanultam, remélem ezt tudom majd kamatoztatni későbbi filmjeimben is" - részletezte Yimou. Külön köszönetet mondott a műben szereplő japán színészeknek, akik a Kína és Japán közötti érzékeny kapcsolatok és borús történelmi események ellenére "minden más fölé tudták helyezni művészet iránti szeretetüket". A rendező nagyon örülne, ha Japánban is vetítenék a filmet, ehhez azonban még forgalmazót kell találniuk.

Yimou gyakori vendég a Berlinalén. "Bár ezúttal nagyon hideg van, meleg kapcsolat fűz ehhez a fesztiválhoz" - fogalmazott. A film azért szerepel versenyen kívül a nagyjátékfilmes programban, mert Kínában és az Egyesült Államokban már bemutatták, így a Berlinalén nem indulhatott a legjobbnak járó Arany Medvéért.

Bár a kínai közönség nagyon jól fogadta a filmet, Berlinben az első visszhangok nem voltak kedvezők: felületes és szokványos munkának nevezték, egyszerű karakterekkel és párbeszédekkel, giccses elemekkel.

 

Kakukk melléklet

Pályázat PályázatVideó Videó
Nyerj NyerjLetöltés Letöltés
Partnerek: