2017. június 25. vasárnap, Vilmos napja van.
Fiók létrehozása
Jótékonysági koncertet szervez február 28-án este 8 órától Marosvásárhelyen a Woof4Cash...
[ Tappancs ]
A kisállattartás felelősségteljes döntés, hiszen olyan kis lény tartozik majd hozzá a...
[ Tappancs ]
Azt is mondhatnánk, hogy az utóbbi években muffin bumm volt. Nem emlékszem húsz éve, hogy mi...
[ LanGuszta ]
Lassan itt a karácsony, és ilyenkor előszeretettel fogyasztunk olyan süteményeket, amiben a...
[ LanGuszta ]
Európa több filmet és európai alkotást nézett 2011-ben
Írta: MTI    2012. május 15.

Összességében nőtt az Európai Unió filmszínházainak látogatottsága 2011-ben: az európaiak több filmet, ezen belül is több európai alkotást néztek, a piacot azonban még mindig az amerikai művek uralják. A legnézettebb film a Harry Potter-saga befejező epizódja volt.

Európa több filmet és európai alkotást nézett 2011-benA jegybevételek a 2010-es 6,37 milliárd euróról 0,7 százalékkal 6,4 milliárdra nőttek, de vannak országok, ahol csökkent a mozilátogatók száma - ilyen például Spanyolország és Olaszország. Bár pontos számok nem állnak rendelkezésre, Itáliában mintegy 10, Spanyolországba öt százalékkal esett vissza a jegyeladásokból származó bevétel. Az EU 14 országában - egyebek közt Franciaországban, az Egyesült Királyságban és Németországban - azonban nőttek a jegyeladások - írta internetes kiadásában az El País című spanyol lap.

A kimutatás szerint Magyarországon mind a bevétel, mind pedig a mozinézők száma csökkent: a jegyeladásokból származó pénz 9,2 százalékkal - 45,5 millió euróról 41,3 millióra -, a nézőszám 13,4 százalékkal 11 millióról 9,5 millióra.

A sikerek olyan filmeknek voltak köszönhetők, mint a francia Életrevalók, a The Inbetweeners című brit vagy épp a Che belle giornata című olasz alkotás.

A legnézettebb mozifilm a Harry Potter és a halál ereklyéi második része volt, amelyre 37 millió jegyet adtak el az unió tagállamaiban. Az utolsó Harry Potter-történet első része a 18. helyen áll a rangsorban. A második legnépszerűbb alkotás A Karib-tenger kalózai - Ismeretlen vizeken, míg a harmadik az Alkonyat - Hajnalhasadás első része volt.

Negyedik helyre került tavaly A király beszéde, míg az ötödik a a Másnaposok 2, a hatodik Hupikék törpikék lett. A hetedik legnépszerűbb film az Életrevalók volt.

Az első tízben még a Tintin kalandjai, a Transformers 3 és a Verdák 2 szerepel.

 

Kakukk melléklet

Pályázat PályázatVideó Videó
Nyerj NyerjLetöltés Letöltés
Partnerek: