2017. június 24. szombat, Iván napja van.
Fiók létrehozása
Jótékonysági koncertet szervez február 28-án este 8 órától Marosvásárhelyen a Woof4Cash...
[ Tappancs ]
A kisállattartás felelősségteljes döntés, hiszen olyan kis lény tartozik majd hozzá a...
[ Tappancs ]
Azt is mondhatnánk, hogy az utóbbi években muffin bumm volt. Nem emlékszem húsz éve, hogy mi...
[ LanGuszta ]
Lassan itt a karácsony, és ilyenkor előszeretettel fogyasztunk olyan süteményeket, amiben a...
[ LanGuszta ]
Malek írta Zámbó Krisztián első dalát
Írta: blikk.hu    2012. szeptember 05.


Amikor Zámbó Krisztián az X-Faktor válogatóján kilépett a mentorok elé, és bemutatkozott, egyik ítész sem viselkedett úgy, mintha ismerné valahonnan a tragikusan elhunyt Zámbó Jimmy (†42) elsőszülött fiát.

Geszti Péter még azt is megkérdezte, a fiatalember vajon valóban abból a Zámbó famíliából származik-e, ahonnan a „Király”, mire az énekes természetesen igennel felelt - emlékeztet a blikk.hu.

A lap azonban rábukkant egy furcsa tényre a nem is olyan távoli múltból. Ifjabb Malek Miklósnak pontosan tudnia kellett, ki ez a srác, hiszen már akkor is részese volt a kar­rierjének, amikor az ifjú tehetség még csak az első lépéseket tette meg az érvényesülés felé a zeneiparban.

Az OSZK katalógusa bizonyítja, Krisztián Ő is gondol rám című dalának szerzője Malek Miklós (Egy 2010-es hivatalos sajtóanyagból, amely Jimmy és Krisztián kiadója, vagyis a Magneoton honlapján található, kiderül, hogy nem csak távoli kapcsolat van a két fél között, hiszen a fiú első, 2009-es slágerének szerzője, sőt producere is a mentor volt).

Az adásból azonban nem derült ki, hogy a ­köztük lévő korábbi munkakapcsolatra utalást tett volna Malek, amikor mentortársai kérdezősködtek. De még akkor sem, amikor értékelnie kellett a versenyző produkcióját.

Pedig a helyzet kényes kérdéseket vethet fel. Vajon meg lehet-e ítélni olyasvalakit objektíven, akihez az embert korábban már munkakapcsolat fűzte? Nem összeférhetetlen mindez?

Krisztián szerint nincs a kettejük kapcsolatában semmi kivetnivaló.

– A lemezkiadómmal volt Miklós kapcsolatban, én sosem találkoztam vele személyesen a válogató előtt. A kiadó vezetői jelezték nekem, hogy vannak jó dalai, ezek közül az egyiket nekem szánják. Eleinte úgy éreztem, a stílus nem igazán az enyém.

Aztán hallottam, ki Malek, utánanéztem, kiknek írt már dalokat, slágereket, és eldöntöttem, én is feléneklem az egyik szerzeményét. Ezután küldtük ki neki az anyagot Los Angelesbe utómunkára. Az biztos tehát, hogy a hangomat már hallotta, ismerte, de más kapcsolat nem volt közöttünk – fejtette ki a tehetség.

Az X-Faktor főszerkesztőjének véleményét olvassa el a blikk.hu-n!

 

Kakukk melléklet

Pályázat PályázatVideó Videó
Nyerj NyerjLetöltés Letöltés
Partnerek: