2017. június 24. szombat, Iván napja van.
Fiók létrehozása
Jótékonysági koncertet szervez február 28-án este 8 órától Marosvásárhelyen a Woof4Cash...
[ Tappancs ]
A kisállattartás felelősségteljes döntés, hiszen olyan kis lény tartozik majd hozzá a...
[ Tappancs ]
Azt is mondhatnánk, hogy az utóbbi években muffin bumm volt. Nem emlékszem húsz éve, hogy mi...
[ LanGuszta ]
Lassan itt a karácsony, és ilyenkor előszeretettel fogyasztunk olyan süteményeket, amiben a...
[ LanGuszta ]
Az RTL Klub nem bánná, ha Antal Timi nyerné az X-Faktort
Írta: Origo.hu    2012. november 23.

A november 22-i Fókusz alapján úgy tűnik, az RTL Klubnál nem lennének boldogtalanok, ha Antal Timi nyerne - a róla szóló riport sokkal pozitívabb volt, mint a Zámbó Krisztián újabb szenvedéseit bemutató anyag. Ráadásul lement már a csatornán az elmúlt években öt Való Világ, két X-Faktor, négy Csillag születik, és mind a tizenegy nagy műsort férfi nyerte, azaz örülne az RTL, ha lány is ünnepelne egyszer.

Az RTL Klub nem bánná, ha Antal Timi nyerné az X-Faktort


Egy frappáns cikk, egy ügyes vágás, egy hatásvadász jelenet (mint amikor Fehér Zoltán újra megkérte felesége kezét, cserébe 1-2 ezer szavazatért), egy jó snitt könnyen voksokra konvertálható a zenés tévéshow-kban, ahol köztudottan nem csak az énekprodukcióról mondanak ítéletet egy sms-sel a tévézők, hanem egyfajta rokonszenv-szavazás zajlik - nem véletlen, hogy egy héttel a show előtt már lehet támogatóvoksokat küldeni, anélkül, hogy hallaná-látná valaki az adott kedvencet. Ennél egyértelműbben nem is lehetne bizonyítani, hogy nem a szombat esti dalválasztás és előadás dönt.

Hogy mi segít a hezitálóknak? Egy pozitív riport, egy magasztaló cikk, egy jól időzített, riválist gyengítő botrány. Ha a Fókusz -amely múlt héten az 5. legnézettebb műsort volt az országban, 1,3 millió tévézőt vonzva - azt mondja, hogy a kis kék törpök jók, a lilák rosszak, akkor a népesség egy része attól kezdve utálni fogja utóbbiakat, agyon is veri egy bottal, ha meglát egyet az erdőben.

A legutóbbi Fókusz egyik riportja arról szólt, Antal Timi milyen nagyszerű lány, mert "neki védjegye a magabiztosság", mindig tisztán énekel. Be is vágják Nagy Ferót, aki hüledezik, hogy ilyen jót ő még nem látott, nem hallott, fél percre rá pedig boldog rajongók ömlenek be az épületbe, mert "Timiért érdemes." Megtudja továbbá a tévéző, hogy a lány képes változni, hiszen bőrruhás rocker volt, most szépséges díva, illetve kiderül, hogy az esti buliba nem megy el, mert másnap sok a próba. Öntudatos, fegyelmezett lány, nincs is kétségünk felőle, hibátlan a kép.

A riport önmagában nem is lenne problémás, hiszen a kereskedelmi tévék magazinműsorainak feladata felépíteni a csatorna új sztárjait, népszerűsíteni a többi, sok tíz- vagy százmilliós költségű programot. Erős volt a kontraszt viszont a következő anyaggal, ami arról szólt, hogy Zámbó Krisztián ugyan már kezd ciki lenni, de a család kelletlenül, tessék-lássék megvédte. Zámbó Árpy és Zámbó Tihamér, akikkel nem szívesen futnánk össze egy sötét sikátorban, elmondták, hogy apja, Jimmy, biztos rendbe tenné a fiát, eligazítaná rendesen. Ebbe az anyagba morgó Malekot és kiábrándult Gesztit vágtak be, nem ujjongó Ferót - azaz finoman manipulálták a nézőt, hogy tisztán lássa az ábrát: Antal Timi jó, Zámbó nem jó. A Fókusz meg is jegyezte, hogy utóbbi elköltözött az RTL által biztosított lakásból: hálátlanságra és összeférhetetlenségre gondolhatott méltatlankodva a néző.

Látható tehát, hogy az RTL nem bánná, ha Antal Timi nyerne, hiszen kétségbevonhatatlanul tehetséges, csinos - és lány. Hogy miért fontos ez? Mert az RTL-en csak fiúk tudtak nyerni eddig. Két X-Faktor ment le 2012 őszéig, mindkettőt fiú (Vastag Csaba, Kocsis Tibor) nyerte, a négy Csillag születik-ben sem győzött nő (örült viszont Utasi Árpi, Tabáni István, László Attila, Mészáros János Elek, de lány egy sem), és az öt Való Világ-sorozat sem hozott meglepetést, mindenhol fiú (Szabolcs, Laci, Milo, Alekosz, Attila) kapott pénzt, kocsit, és jó esetben lakást az RTL-től.Forrás: origo.hu

 

Kakukk melléklet

Pályázat PályázatVideó Videó
Nyerj NyerjLetöltés Letöltés
Partnerek: