2017. június 24. szombat, Iván napja van.
Fiók létrehozása
Jótékonysági koncertet szervez február 28-án este 8 órától Marosvásárhelyen a Woof4Cash...
[ Tappancs ]
A kisállattartás felelősségteljes döntés, hiszen olyan kis lény tartozik majd hozzá a...
[ Tappancs ]
Azt is mondhatnánk, hogy az utóbbi években muffin bumm volt. Nem emlékszem húsz éve, hogy mi...
[ LanGuszta ]
Lassan itt a karácsony, és ilyenkor előszeretettel fogyasztunk olyan süteményeket, amiben a...
[ LanGuszta ]
A perecben rejlő veszély
Írta: kakukk.ro    2013. március 28.

A legtöbben szinte minden nap fogyasztunk perecet, azt is lehetne mondani, hogy a hazai lakosság egyik legkedveltebb élelmiszere, nézzük csak meg az elmúlt évre hány pereces nyitott ki a közelünkben. Egy tanulmány szerint kétszer meg kéne gondolnunk mielőtt megennénk.

A perecben rejlő veszélyA kutatások szerint egy perecben 250-300 kalória van, több mint 50 gramm szénhidrát, nincs viszont tápértéke. Az orvosok azt javasolják csak nagyon ritkán fogyasszunk perecet, és semmiképpen sem melegen. Ez támogatja a cukorbetegség kialakulását, sok más betegség mellett.

Nap mint nap hízunk

A hosszú időn át fogyasztott meleg perec súlyfelesleget eredményezhet, túlterheli a hasnyálmirigyet és rezisztensé tesz az inzulinnal szemben.

A táplálkozás-szakértők kiderítették, hogy azok az emberek, akik nap mint nap fogyasztanak perecet kétszer olyan súlyosak, mint azok, akik havonta csak egyszer esznek a termékből. A perec fehérlisztet tartalmaz, aminek szinte semmilyen tápértéke nincs, hiányoznak belőle a vitaminok, rostok és proteinek. Pillanatnyilag teltségérzetet keltenek, viszont semmilyen tápértékük nincs, mondják a táplálkozás-szakértők.

 

Kakukk melléklet

Pályázat PályázatVideó Videó
Nyerj NyerjLetöltés Letöltés
Partnerek: