2017. július 21. péntek, Dániel és Daniella napja van.
Fiók létrehozása
Jótékonysági koncertet szervez február 28-án este 8 órától Marosvásárhelyen a Woof4Cash...
[ Tappancs ]
A kisállattartás felelősségteljes döntés, hiszen olyan kis lény tartozik majd hozzá a...
[ Tappancs ]
Azt is mondhatnánk, hogy az utóbbi években muffin bumm volt. Nem emlékszem húsz éve, hogy mi...
[ LanGuszta ]
Lassan itt a karácsony, és ilyenkor előszeretettel fogyasztunk olyan süteményeket, amiben a...
[ LanGuszta ]
Természetes módszerek a pikkelysömör kezelésére
Írta: kakukk.ro    2015. november 26.

A pikkelysömör kezelése a megbetegedett bőrfelület karbantartására irányul. Számos gyógyszer és természetes gyógymód áll rendelkezésre, amelyek hatékonynak bizonyulhatnak a pikkelysömörrel borított bőr kezelésében.

Természetes módszerek a pikkelysömör kezelésére

Mindenekelőtt fontos meghatározni, milyen tünetekkel jár a pikkelysömör. A betegség elsődleges tünete a szarusejtek túlszaporodása, ami a bőr viaszfehér, pikkelyes felrakódásait eredményezi. A legtöbb esetben a hajas fejbőrön, a könyökökön, térdeken és a körmök közvetlen közelében jelenik meg.

A pikkelysömör rendkívül kellemetlen betegség; noha csak egyes esetekben jár fájdalommal, gyakran súlyos társbetegségekre utal. Emiatt téves az a megközelítés, hogy a pikkelysömör kizárólag esztétikai betegség. Azt is meg kell említeni, hogy a betegségben szenvedő egyének rendszerint kerülik a társaságot, szégyenérzetet tanúsítanak a bőrük miatt, így gyakran pszichológiai problémákkal kell szembenézzenek. Sajnos a betegségből adódóan a társadalmi kirekesztés is gyakori, holott a pikkelysömör nem fertőző betegség.

A hagyományos orvoslásban a pikkelysömör kezelése rendszerint a betegség súlyosságától függ – tudjuk meg a hillvital.hu munkatársaitól. A kezdeti stádiumban lévő betegségek relatív jól kezelhetők különböző készítményekkel, krémekkel és kenőcsökkel. Némileg súlyosabb esetekben legtöbbször a fényterápiát alkalmazzák, amely az UV sugarak segítségével fejti ki jótékony hatását. Súlyos esetekben viszont szájon át bevehető, illetve injekcióban adható biológiai terápiás készítmények jelenthetnek megoldást.

Annak érdekében, hogy a komolyabb kezeléseket el tudjuk kerülni, választhatunk természetes gyógymódokat is. Fontos, hogy minél inkább mellőzzük azokat a tisztálkodási és tisztítószereket, amelyek mellékhatásokkal és kockázatokkal járhatnak. Gyakorlatilag lehetetlen feltérképezni, mely tisztálkodási szerek milyen mértékben veszélyeztetik a bőrünk egészségét, ezért a legegyszerűbb megoldás, ha minél kevesebbszer alkalmazunk vegyszeralapú készítményt és minél többször használunk természetes bioterméket.

A rengeteg vegyszerrel átitatott tisztálkodási szer helyett ideje olyan termékekre váltani, amelyek nem csak gondosan tisztítanak, hanem kímélik is a bőrünket és az egészségünket. Választhatunk gyógyászati kátránnyal készített szappant és mézes szappant is. Ha már kialakult a betegség, akkor a Psorisoft szappan jelenti a legjobb választást, ami kifejezetten a pikkelysömör kezelése terén jelent nagy segítséget.

Mindezek mellett számos otthoni módszerrel segíthetjük a tünetek csökkenését; a bőrgyógyászok azt ajánlják, hogy fürödjünk naponta, de egy fürdőzés soha nem tartson tovább negyed óránál. Az is nagyon fontos, hogy kerüljük a túl meleg vizet még akkor is, ha jól esne egy kis melengető érzés. Kerüljük el a boltokban kapható vegyszertartalmú tisztálkodó szereket, helyettük használjunk természetes készítményeket. Súlyosabb pikkelysömör esetén a felázott bőrt ne dörgöljük a törölközővel, inkább csak gondoskodjunk a víz felitatásáról. Használjunk megfelelő hidratáló olajat. A megfelelő ápolás és a napi fürdőzés következtében a bőr megnyugszik, a tünetek mérséklődnek.

Különösen a fűtési szezonban szükséges gondoskodnunk a bőr megfelelő védelméről és hidratálásáról. Ehhez használjunk megfelelő minőségű természetes biokészítményt. A közvélekedéssel ellentétben a mérsékelt napozás segíthet a pikkelysömörös bőr állapotának javításában, de a túlzásba vitt napfürdőzés szinte minden esetben negatív hatást eredményez. Az egészséges életvitel és az egészséges táplálkozás is hozzájárul a bőr állapotának javulásához.

 

Kakukk melléklet

Pályázat PályázatVideó Videó
Nyerj NyerjLetöltés Letöltés
Partnerek: