2017. június 27. kedd, László napja van.
Fiók létrehozása
Jótékonysági koncertet szervez február 28-án este 8 órától Marosvásárhelyen a Woof4Cash...
[ Tappancs ]
A kisállattartás felelősségteljes döntés, hiszen olyan kis lény tartozik majd hozzá a...
[ Tappancs ]
Azt is mondhatnánk, hogy az utóbbi években muffin bumm volt. Nem emlékszem húsz éve, hogy mi...
[ LanGuszta ]
Lassan itt a karácsony, és ilyenkor előszeretettel fogyasztunk olyan süteményeket, amiben a...
[ LanGuszta ]
Milyen alapanyagú teraszburkolatot válasszunk?
Írta: kakukk.ro    2013. október 18.

A teraszburkolat most már bárki számára elérhető, függetlenül attól, hogy egészen pici a terasza vagy hatalmas. Az egyre modernebb alapanyagoknak köszönhetően most már azoknak sem kell lemondaniuk a teraszburkolatról, akik eddig a környezetvédelem miatt nem akartak fa teraszburkolatot. Nagy a választék úgy színben, mint minőségben. A különböző teraszburkolatok nem csak esztétikusak, de sokkal kényelmesebb érzés ezen járni mezítláb, mint a betonon vagy esetleg a járóköveken.

Milyen alapanyagú teraszburkolatot válasszunk?A fa-műanyag teraszburkolat az egyik legmodernebb a teraszburkoló anyagok között. Nagy előnye, hogy szinte bárhová használhatjuk, legyen az egy családi ház terasza, belső udvar vagy akár egy járda. Fontos kiemelni, hogy újrahasznosított műanyagból készül, tehát olyan anyagból, ami egyébként a szemétre van „ítélve”. Másik nagy előnye a fa teraszburkolattal szemben, hogy a fa-műanyag burkolat nem szálkásodik ki, illetve még télen hóesésben sem lesz csúszós. Ellenáll az esőnek is, valamint a termeszek és rovarok sem tudnak megfészkelni benne. Ezért is ajánlják kültéri járólapként.

A fa-műanyag teraszburkolat bárhol megállja a helyét, ott is ahol nyáron nagyon tűz a nap, hisz mivel nem tartalmaz lignitet, így nem is veszt a színéből, legrosszabb esetben világosodhat egy árnyalatot. Nem igényel folyamatos lakkozást, és a lerakás után sem kell már csiszolni vagy pácolni. Hosszú idő után is olyan lehet, mint az új. Szerkezeti kialakításának köszönhetően akár a burkolat alatt is elrejthetjük az elektromos vezetékeket. Ez főleg gyerekes családoknál nagy előny.

Miután eldöntöttük, hogy milyen anyagból készült burkolat fogja díszíteni teraszunkat, akkor már csak a színt kell kiválasztanunk. Ez most már nagyon könnyű lehet, hisz vannak olyan számítógépes programok, amelyek segítségével megnézhetjük virtuálisan, hogy milyen is lenne a mi lakásunk esetében az összhatás a fal és a burkolat között. Ez nagy segítség lehet, hisz így sokkal könnyebben el tudjuk képzelni a lerakott burkolatot, de ha mintás burkolatot szeretnénk, akkor is tudnak nekünk segíteni.

 

Kakukk melléklet

Pályázat PályázatVideó Videó
Nyerj NyerjLetöltés Letöltés
Partnerek: