2017. június 27. kedd, László napja van.
Fiók létrehozása
Jótékonysági koncertet szervez február 28-án este 8 órától Marosvásárhelyen a Woof4Cash...
[ Tappancs ]
A kisállattartás felelősségteljes döntés, hiszen olyan kis lény tartozik majd hozzá a...
[ Tappancs ]
Azt is mondhatnánk, hogy az utóbbi években muffin bumm volt. Nem emlékszem húsz éve, hogy mi...
[ LanGuszta ]
Lassan itt a karácsony, és ilyenkor előszeretettel fogyasztunk olyan süteményeket, amiben a...
[ LanGuszta ]
Emlékeztek még a Héléne és a fiúkra?
Írta: @lm@    2013. november 18.

Nincs olyan huszonéves fiatal aki ne hallott volna a híres francia ífjúsági sorozatról, a Héléne és a fiúkról. Hazánkban ez a sorozat volt az egyik kedvenc, amit a Duna TV sugárzott.


A sorozat a francia egyetemisták mindennapjait próbálja bemutatni, mint például a zene iránti rajongás, szerelmi hódítások, veszekedések és nagy békülések a szereplők között.A főbb szerepekben három lány és három fiú történetét követhettük nyomon: Héléne, Cathy, Johanna, Nicolas, Stephen és Christian. A teljes sorozat egy garázsban és a kollégium szobáiban játszódik. A barátságokból szerelmek szövődnek: Héléne és Nicolas, Cathy és Stephen, illetve Christan és Johanna.

Héléne főszerepét Héléne Rolles játszotta, akiből híres színésznő és énekesnő lett Franciaországban.A sorozatnak akkora sikere lett, hogy a mai napig is forgatják a folytatást.

A sorozat befejezése után, három folytatás készült, amelyek a főbb karakterek viszontagságos mindennapjait mutatják be: Le Miracle de l'amour (1995-1996: melyben a főszereplők egy közös lakásba költöznek össze), Les Vacances de l'amour (1996-2004: melyben a szereplők egy karibi szigeten élnek, amelyet Magyarországon Kalandos nyár címmel láthattunk az MTV-n) és a Les Mystères de l'amour (melyet 2011-ben kezdtek el sugározni a franciáknál, a mindennapi életüket mutatja be miután visszaköltöztek Párizsba. Magyarországon 2012 augusztusától kezdte el sugározni a Prizma tv, Kalandos nyár - Párizs címmel).A sorozat rengeteg kritikát kapott az évek során, többek között a kritikusok azzal vádolták meg a gyártókat, hogy hiányzik a valóság a sorozatból, a 280 epizódja alatt, a szereplők sosem voltak munka közben láthatóak és tanulni sem láthattuk őket sokat. Tanulás helyett, a lányok inkább a konditeremben töltötték idejüket, vagy a fiúkat látogatták meg a garázsban akik a dalaikat próbálták.

A kritikák ellenére hatalmas sikert aratott, ez vitathatatlan, és a mai huszonévesek mindig is emlékezni fognak rá.

Íme, hogy néz ki jelenleg Héléne fellépés közben:

 

Kakukk melléklet

Pályázat PályázatVideó Videó
Nyerj NyerjLetöltés Letöltés
Partnerek: