2017. június 24. szombat, Iván napja van.
Fiók létrehozása
Jótékonysági koncertet szervez február 28-án este 8 órától Marosvásárhelyen a Woof4Cash...
[ Tappancs ]
A kisállattartás felelősségteljes döntés, hiszen olyan kis lény tartozik majd hozzá a...
[ Tappancs ]
Azt is mondhatnánk, hogy az utóbbi években muffin bumm volt. Nem emlékszem húsz éve, hogy mi...
[ LanGuszta ]
Lassan itt a karácsony, és ilyenkor előszeretettel fogyasztunk olyan süteményeket, amiben a...
[ LanGuszta ]
Kőolaj helyett termálvíz
Írta: kakukk.ro    2014. február 24.

A Vas megyében található Bük város az egyik legismertebb gyógyüdülőhely. Rengeteg gyógyulni vágyó keresi fel, de egyre többen a szórakozás miatt is ellátogatnak ebbe a szép városba.1957-ben próbafúrásokat végeztek a város határában. Kőolajat kerestek, de a várakozásokkal ellentétben termálvíz tört a felszínre. A lakók a kezdeti csalódottság után felismerték a termálvíz adta lehetőségeket. 1962-ben a kút fölé meleg vizes fürdőt építettek. Ezután a város lendületes fejlődésnek indult, mivel a fürdő révén nagyon sokan felkeresték.

A turizmus is fejlődött, így a fürdő megnyitása után sorra nyíltak a különböző vendégházak, szállók. A város megmenekült az elnéptelenedéstől, a fellendülő turizmusnak — és a csodálatos környezetnek — köszönhetően ugyanis több fiatal család maradt a városban, ugyanakkor többen voltak, akik ide költöztek. A lakosság nagy része a mai napig a turizmusból él; a büki szállások megtalálhatók a SzállásKérés.hu internetes portálon is.

A folyamatos kutatások, vizsgálatok után a büki termálvíz gyógyvíz minősítést kapott. Sokkal több gyógyulni vágyó kereste fel a várost, s gyógyszálló is nyílt a város területén. A gyógyvíz szinte minden mozgásszervi panaszra enyhülést ad, ugyanakkor magas kalcium- és fluortartalmának köszönhetőn a csontritkulásban szenvedőknek is kifejezetten ajánlják a gyógykúrát.

Klinikai vizsgálatok igazolták, hogy a büki gyógyvíz ivókúraként is alkalmazható. Ezzel kapcsolatosan azonban fontos, hogy mindig kérjünk tanácsot orvosunktól. A legtöbb esetben jól gyógyítható a büki gyógyvízzel a gyomorfekély, a különböző emésztési problémák, valamint a krónikus gyomorhurut is kezelhető a vízzel.

Bár maga a víz is rengeteget segít a gyógyulás folyamatában, mégis a legtöbb gyógykezelés nem pusztán a víz hatására alapoz, hanem a legmodernebb elektromos, vagy épp balneo kezelések igénybe vételére.

A gyógyszállóként működő hotelben lehetőség van támogatott kezelések igénybevételére. Ehhez nincs másra szükség, mint néhány orvosi papírra. Annak érdekében, hogy a legjobb hatás legyen érezhető, fontos, hogy egy kezelés egytől három hétig tartson.

Bük szállás szempontjából is egyedi, hisz több panzió, családi ház vagy szálloda várja a kedves látogatókat, amelyeket könnyedén lefoglalhatunk a SzallasKeres.hu internetes honlapon.

 

Kakukk melléklet

Pályázat PályázatVideó Videó
Nyerj NyerjLetöltés Letöltés
Partnerek: