2017. július 21. péntek, Dániel és Daniella napja van.
Fiók létrehozása
Jótékonysági koncertet szervez február 28-án este 8 órától Marosvásárhelyen a Woof4Cash...
[ Tappancs ]
A kisállattartás felelősségteljes döntés, hiszen olyan kis lény tartozik majd hozzá a...
[ Tappancs ]
Azt is mondhatnánk, hogy az utóbbi években muffin bumm volt. Nem emlékszem húsz éve, hogy mi...
[ LanGuszta ]
Lassan itt a karácsony, és ilyenkor előszeretettel fogyasztunk olyan süteményeket, amiben a...
[ LanGuszta ]
Csavarkompresszor - amit feltétlen tudni kell róla
Írta: kakukk.ro    2016. január 27.

A csavarkompresszor egyike azoknak a hasznos és sok esetben nélkülözhetetlen berendezéseknek, amelyek nevével csak a legritkább esetben találkozunk. Ha sűrített levegő befújására van szükség, a csavarkompresszor jelenti a kézzelfogható megoldást. Felhasználási területe érinti az autóipart, a különböző műszaki területeket, de még a fogászatot is.

Csavarkompresszor - amit feltétlen tudni kell róla

Sok estekben saját otthonunkban is nagy hasznát vesszük ezeknek a berendezéseknek. Természetesen ez esetben egészen más méretbeli viszonyokról beszélünk, mint az ipari feladatok során, de a csavarkompresszorok felhasználási lehetőségei érinthetik a ház körüli teendőket és a barkácsfeladatokat is.

Magától értetődő, hogy az otthoni felhasználási célokra vásárolt csavarkompresszor esetében sokkal kisebb kapacitásra van szükség, sőt a minőség tekintetében is megengedőbbek lehetünk. Ebből adódóan alacsonyabb árkategóriákkal számolhatunk.

Általánosságban ki lehet jelenteni, hogy az otthoni feladatok elvégzésére tökéletesen megfelel a középkategóriás csavarkompresszor – mondja a btkkft.hu szakembere. A komoly kapacitással és kiemelkedő minőséggel rendelkező berendezésekre egyszerűen nincs szükség, így azokat kihasználatlanság miatt érdemes a boltok polcain hagyni. Azonban a „no name” csavarkompresszorok vásárlásától is érdemes tartózkodni. Egy ilyen termék esetében egyáltalán nem garantált, hogy megfelelő strapabírással rendelkezik, ráadásul abban sem lehetünk biztosak, hogy meghibásodás esetén könnyedén vásárolhatunk számukra pótalkatrészt. A szakember azt javasolja, inkább az ismert, régóta piaci szereplőként létező gyártókat részesítsük előnyben.

Ha komolyabb üzemi vagy ipari feladatok ellátására van szükség, akkor a fenti feltételek még inkább érvényesek. Az ipari folyamatokban a csavarkompresszor megbízhatósága és strapabírása kiemelt jelentőséggel bír, hiszen ezek a berendezések sokszor szinte állandó működést kell biztosítsanak. A szakember szerint nincs olyan gyártó a piacon, akinek a termékei soha nem hibásodnak meg, de a jó hírnévvel rendelkező berendezések esetében ez sokkal kevésbé valószínű.

Az ipari és üzemi felhasználás során előfordulnak olyan esetek, amikor a csavarkompresszor használatát jogszabály írja elő, illetve jogszabály rendelkezik a felhasználás módjáról. Ilyen esetekben általában a munkaterületek légellátásának biztosításáról van szó. Emellett számos felhasználási területe létezhet, ahol nagy hasznát vesszük.

A csavarkompresszor alternatívája lehet az úgynevezett dugattyús kompresszor. Ha megfelelő megoldásra van szükség, minden esetben felvetődik a kérdés, melyiket érdemes választani a kettő közül. Természetesen nem lehet kijelenteni, hogy az egyik vagy a másik megoldás általánosságban előnyösebb lenne, hiszen mindkettő rendelkezik olyan tulajdonságokkal, aminek a másik nincs birtokában. A szakemberek azt szokták hangsúlyozni, ha halk és folyamatos működésre van szükség, akkor a csavarkompresszor jelenti a szerencsésebb választást.

Ha saját csavarkompresszorral rendelkezünk, érdemes tisztában lennünk az alapvető működésével, hiszen ennek ismeretében állapíthatjuk meg az esetleges meghibásodás tényét és okát. Maga a berendezés aránylag egyszerű; a működést két egymással szemben található csavar biztosítja, amelyet egymással ellentétel irányba forognak, ilyen módon képesek a sűrített levegő előállítására. Ez a sűrített levegő teszi lehetővé, hogy a berendezés megbízhatóan ellássa a feladatát, legyen szó ipari területek légellátásáról vagy más feladatról.

 

Kakukk melléklet

Pályázat PályázatVideó Videó
Nyerj NyerjLetöltés Letöltés
Partnerek: