2017. június 24. szombat, Iván napja van.
Fiók létrehozása
Jótékonysági koncertet szervez február 28-án este 8 órától Marosvásárhelyen a Woof4Cash...
[ Tappancs ]
A kisállattartás felelősségteljes döntés, hiszen olyan kis lény tartozik majd hozzá a...
[ Tappancs ]
Azt is mondhatnánk, hogy az utóbbi években muffin bumm volt. Nem emlékszem húsz éve, hogy mi...
[ LanGuszta ]
Lassan itt a karácsony, és ilyenkor előszeretettel fogyasztunk olyan süteményeket, amiben a...
[ LanGuszta ]
Vásáry André a Kolozsvári Magyar Operában
Írta: Kakukk.ro    2012. december 14.


Magyarország egyetlen férfi szoprán énekese, Vásáry André egy teljes estés ünnepi adventi hangversenyt ad a Kolozsvári Magyar Opera meghívására december 20-án, csütörtökön este 7 órakor.

A világviszonylatban is különlegesnek számító hangfajú művész Magyarország egyetlen férfi szoprán énekese, hazai és nemzetközi énekversenyek sikeres közreműködője.

Impozáns hangterjedelmének és egyedi hangszínének köszönhetően a hangversenypódiumok keresett és népszerű szereplője már hosszú évek óta.

A barokk bravúráriák, a klasszikus operarepertoár mellett a crossover dallamok és az igényes popzene területén is otthonosan mozog. Bécs, Párizs és más európai nagyvárosok hallgatósága mellett a magyarországi közönség a hazai legrangosabb koncerttermekben élvezheti fellépéseit, nagynevű hangszeres és énekművészek társaságában.

Vásáry André minden kiadott CD-felvételét óriási érdeklődéssel fogadta a közönség, így mára már három arany és egy platina lemezt tudhat magáénak a különleges tehetségű énekművész, akit 2011-ben a legrangosabb hazai zenei elismerésre, a Fonogram Magyar Zenei Díjra jelölték, Az év hazai kortárs komolyzenei albuma kategóriában.

Napokban került a boltokba Vásáry André legújabb lemeze Koncert címmel, amelyen barokk bravúráriák, népszerű operaslágerek, valamit crossover dalok hallhatók a Liszt-díjas Faludi Judit gordonkaművész és Magyar Virtuózok Kamarazenekara közreműködésével, a felvétel hegedűszólistája és karmestere a Prima Primissa-díjra jelölt, Kossuth-díjas Szenthelyi Miklós.

Az Ünnep című, megjelenése után heteken belül platinalemezzé vált albumból is csendülnek fel dalok az Advent Andréval című esten. Varázslatos, gyertyafényes ünnepi hangulattal várja kedves közönségét a művész. Vásáry André a karácsonyi örökzöldek mellett kedvelt operaáriák és nagyívű crossover dallamokból álló különleges ajándékot nyújt át közönségének ezen az ünnepi hangversenyen a Kolozsvári Magyar Opera pódiumán.

 

Kakukk melléklet

Pályázat PályázatVideó Videó
Nyerj NyerjLetöltés Letöltés
Partnerek: